Педикюр за мъже: видове, техника на изпълнение и функции

Какво е мъжки педикюр? Какви са особеностите на нейното изпълнение? Какви техники си струва да използвате? И как да убедите мъж да се подложи на процедурата? Ще поговорим за тези трудни въпроси допълнително.
Краката на мъжете в леген с вода и цветя

Като за начало, за мотивацията. Мъжете не споделят женско благоговетелно отношение към красотата, но мнозина предпочитат да изглеждат добре поддържани. Следователно, най-доброто време за съпруг да се запознае с педикюр е началото на лятото, когато заделя маратонки и обувки, поставяйки отворени сандали и шисти.

Друг добър период е края на есента, когато отоплението се появява в къщите. Въздухът бързо губи влага, на което кожата реагира остро. По петите тя започва да се отлепва и да се напуква, мъжът е неудобно. Представете си процедура за него като начин за решаване на проблема и да се отървете от този дискомфорт. Повярвайте ми, той ще подкрепи горещо желанието ви да му помогнете.

Характеристики на процедурата и грижата за краката за мъже със снимки и видеоклипове

Техниките за извършване на хигиенна обработка на краката на мъжете и жените се различават малко. Значителна разлика е само в честотата на изпълнение: затова педикюр за мъже не трябва да се извършва повече от 1 път на месец. Първо, такава периодичност е достатъчна, тъй като кожата на силна половина от човечеството има по-голяма еластичност, а резултатът от обработката трае по-дълго. И второ, не е нужно да напрягате мъжа с чести педикюри. Докато не го притесняват сухите, грозни и болезнени пети, той не смята за необходимо изобщо да прави нещо с тях.

Изпълнявайте мъжки педикюр у дома, за което женският ви професионализъм е достатъчен. Такава процедура ще бъде едновременно приятна и ефективна. Желанието да изпратите съпруг в козметичен салон за лечение на краката е повече от вероятно да доведе до пълен срив - за мъжете салоните за красота са забранени и непонятни територии.

Етапи на мъжки педикюр

Говорейки за видовете процедури, може да се разграничи следното.

 • Класически педикюр. Техниката е приятна за мъж, позволява ви да се отпуснете след труден ден, да облекчите стреса от краката си. Използва се в повечето случаи, удобен за домашна употреба.
 • Хардуерен педикюр. Изисква специално оборудване - машини с набор от фрези за педикюр. Но ако е така, не се колебайте да го използвате за лечение на краката на вашия съпруг. Тази техника е по-малко травматична, макар и не толкова приятна като класическата.
 • СПА педикюр. Включва лечение на краката с ексфолиант, лек масаж, хидратиращ кожата. Един мъж определено ще го хареса и дори може да послужи като начало на романтична вечер.
 • Експресен педикюр. Добро решение, когато резултатът е необходим спешно, но няма време. Извършва се с помощта на специална козметика, например, руският Mozolin. Позволява отстраняване на дефекти за 15 минути.

Отстраняване на кожичките на краката

Класически педикюр

За да изпълните този мъжки педикюр, използвайте твърдо шлифоване за груба кожа (с големи и малки абразиви), остри ножици, пила за нокти (не метална), за да коригирате формата на ноктите. Ще ви трябват също дървена шпатула и полираща мека пила, както и овлажнител.

Техника на изпълнение

 1. Налейте топла (не гореща!) Вода във ваната. Добавете морска сол, лимонена киселина, течен сапун, разбъркайте. Тази смес бързо ще омекоти грубата кожа.
 2. Поканете мъжа си да спусне краката във ваната, оставете го да ги държи 20 минути. След 15 минути направете първата обработка на краката с грубо шлайфане, след това фина. Обърнете внимание на петите, палеца и малкия пръст, върху които по-често се образуват сухи мазоли.
 3. Лекувайте кожичката - с дървена шпатула, плъзнете я към основата на нокътната плоча. Ако е необходимо, внимателно отрежете с ножица.
 4. Придайте на ноктите форма с пила, оставете ръба равномерен, не изрязвайте ъглите. Пяснете нокътната плочка с мека пила.
 5. Когато правите, използвайте мъжки прозрачен лак за нокти.

Мъж седи на стол за педикюр

Хардуерен педикюр

За този мъжки педикюр техниката на изпълнение елиминира пара. Но това изисква наличието на керамични или диамантени резачки, които ефективно ще премахнат грубата кожа.

Техника на изпълнение

 1. Дезинфекцирайте краката - използвайте всяка септична яма, която е у дома.
 2. Отнасяйте краката си с омекотител за кожата - вероятно ще намерите такъв препарат в козметичната си чанта.
 3. Когато сменяте мелници, работете върху целия крак: за петите използвайте керамични кръгли връхчета, ако има пукнатини, разтрийте ги с метал във формата на конус с малък абразив. Правилни области на мазоли с диамантено полиране. За да елиминирате кутикулата, използвайте фреза с топка в края, която нежно преминава през цялата област на кожата, без да оказва натиск.
 4. След процедурата смажете краката с овлажнител. Ако е необходимо, покрийте ноктите си с безцветен лак.

Учителят дава на човека спа педикюр

СПА педикюр

Този педикюр за мъже може да включва всички обичайни компоненти: свещи, ароматна лампа, розови венчелистчета във вана за пара ... Или може да се направи и без такова обкръжение, включително само необходимите елементи.

Техника на изпълнение

 1. Лечение на краката с ексфолиант - ще премахне мъртвите частици преди сложна обработка.
 2. Парене във вана със сапунена вода и морска сол - за 20 минути.
 3. Шлифоване на краката с пила с абразивно покритие, за да премахнете мъртвата кожа.
 4. Обработка на кожичките - преместете я с дървена шпатула.
 5. Овлажняващо - с дебел слой нанесете овлажнител, оставете го 20 минути, отстранете остатъците със салфетка.
 6. Масаж - нежно вървете по стъпките, хващайки област на краката, за да подобрите кръвообращението в краката. Масажирайте всеки крак до 10 минути.

Редовното лечение на краката ще позволи на вашия мъж да се чувства комфортно и да го запознае с новите аспекти на вашата грижа.

Статията е актуализирана: 28.04.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (31 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Борш върху пилешки бульон според стъпка по стъпка рецепта със снимка

Сирене палачинки с грис по стъпка по стъпка рецепта със снимка

Загадки за 6 години 40 пъзела за деца от подготвителната група, интересни, различни

Тиквени котлети по стъпка по стъпка 🎃 рецепта със снимка

красота

мода

диети