Начини за връзване на дълги обувки: какво тъкане се препоръчва от производителите на обувки на обувки, ботуши, маратонки

Повечето хора, когато купуват маратонки, маратонки или ботуши, през цялото време чорапите никога не докосват фабричните връзки. Мнозина го оставят в оригиналния си вид поради невъзможността първоначално да завържат обувки. Междувременно, знаейки как да завържете красиво обувките, можете да подчертаете своята индивидуалност, да привлечете вниманието на минувачите и да накарате приятели и колеги ентусиазирано да питат: „Покажете ми как го правите?“
Баща връзва обувки за сина си

Ценителите казват: „Обувките, които са правилно съчетани с тоалета, са 50% от успеха на изображението.“ Ефектна двойка е в състояние да превърне обикновените ежедневни дрехи във вечерна тоалетна. Но безвкусните обувки, напротив, ще обезценят дори много скъпа и стилна дизайнерска рокля. Оригиналното завързване на обувки ще ви помогне да засилите ефекта на добре подбрана двойка и ще ви раздели в тълпата.

Истински майстор по шнурване се счита за жител на австралийския континент на име Ян Фиген. Гуруто на шнур има свой уебсайт, на който той излага всеки ден все повече и повече нови начини да превърне фабричните връзки в оригинално тъкане на обувки. Ето кой наистина трябва да научи моделите на връзване на обувки и създаване на сложни възли. Оказва се, че това е цяло изкуство!

5 прости и оригинални начина за подстригване

Всъщност има много методи за обуване на обувки. Част от измислените методи за обикновения човек изглежда сложна и трудна за изпълнение. Но има 5 начина за връзване на обувки, които всеки може да направи. Те са прости, бързи и много оригинални. С тяхна помощ всеки може да съживи традиционното лице на своите маратонки или маратонки. По-долу всеки от тези методи е описан на етапи.

грил

Черти. След като завършите само няколко манипулации, можете да украсите обувките с решетката, създадена върху шнурката. Това, между другото, е един от най-популярните отговори на въпроса как да завържете дълги обувки. За да създадете решетка, се нуждаете от дълги парчета тънко въже. От кратки сегменти да създадете такава красота няма да работи. Една от характеристиките на този метод е, че в края на тъкането, затягането на връзката няма да работи. За да го създадете, са подходящи обувки с шест или повече чифта дупки.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Пресичайте дантелите под прав ъгъл, ефективно изтъкавайки една в друга.
 2. Първо тъчете скарата с една струна.
 3. След това завършете тъкането с друга дантела.
Изненадващо, преди началото на ХХ век, връзката изобщо не беше популярна. Вместо това обувките бяха фиксирани на стъпалото със специални копчета и метални катарами, които на моменти имаха много причудлив вид.

Скрит възел

Черти. Скрит възел е най-добрият начин да завържете обувки, така че да не се виждат дантели. Този метод е особено популярен сред бегачите и колоездачите. А също и сред онези, които се дразнят от лъка, увиснал отгоре. Скритият възел отваря погледа на минувачите (и вашите също) изключително външна картина, без да показва какво се случва вътре. Използвайки този метод за връзване на маратонка, трябва да се помни, че методът е подходящ само за обувки с четен брой дупки. Връзването на чифт с 3 дупки или 5 дупки със скрит възел няма да работи.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Поставяме въжето в долния отвор от едната страна, като пускаме дантела навътре.
 2. След това завиваме другия му край в дупката отгоре - в същия ред.
 3. След тези две действия шнурът трябва да образува права линия, която ще бъде успоредна на линията на дупките.
 4. Пропускаме един хоризонтален ред дупки.
 5. В единия край на въжето излизаме в дупката отгоре, без да сменяме страни.
 6. Всички следващи празни дупки в този ред се попълват по абсолютно същия начин.
 7. По подобен начин се запълва вторият вертикален ред дупки.
Второто име на метода е затворено или с прави връзки. Това е отличителен белег на обувките на Оксфорд - „антагонистите“ на дербито. В първия, за разлика от втория, вампът се пришива отгоре на баретите, а не под тях.

стълбище

Черти. Идеални обувки за тъкане на "стълби" са високи ботуши. И ако в арсенала на вашата обувка има и многоцветни въжета, можете да получите ярък и необичаен шнур за шнур. Важно е тези струни да не са кратки.

Алгоритъм за изпълнение

 1. С помощта на долния ред дупки запълваме въжетата от вътрешната страна на обувката.
 2. Вмъкваме техните краища във втория ред дупки.
 3. Пресичаме краищата: краят на лявото въже трябва да мине под десния и да попадне в десния отвор на третия ред, а края на десния - точно обратното.
 4. Следвайки алгоритъма, продължаваме да обуваме ботушите си до самия връх.
 5. Стигайки до най-горния ред дупки и ги обвързвайки, краищата на въжетата трябва да бъдат разделени в противоположни посоки.
Този метод често се нарича армия. Второто име се дължи на факта, че описаният метод е популярен при войниците на американската армия, които по този начин често връзват ботуши или барети.

показ

Черти. Всеки от нас е познат с този метод на лакиране още от детството. Може спокойно да се нарече традиционно и познато на нашите ръце и очи. Този метод на показване обаче не става по-лош или по-скучен. На някои обувки той изглежда най-спретнат и печеливш. Важно: „дисплеят“ е подходящ за връзки с обувки с четен брой отвори - с 4 дупки, с шест, осем и така нататък.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Поставяме кабела в долния отвор вляво.
 2. Прескачайки един ред дупки, направете вид зигзаг и нанижете въжето във втория отвор отдолу на противоположната вертикална линия на дупките.
 3. Продължаваме в същия дух до самия връх от едната и другата страна.
Дисплеят е най-подходящият начин да завържете ботушите си в класически стил.

мълния

Черти. Този метод на връзване може безопасно да се счита за най-женственият и артистичен. Не си струва да връзвате мъжки обувки с метода Lightning. Но на високи ботуши или ботуши, принадлежащи към нежния пол, "Светкавицата" ще изглежда страхотно.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Започваме процеса от долния ред дупки.
 2. Прекарайте двата края на дантела в долните дупки от вътрешната страна.
 3. Увийте всеки край в своя шев.
 4. Получаваме всеки край през противоположните отвори, разположени във втория ред.
 5. Издърпайте отново всяка дантела под шева си.
 6. Пристъпваме по този начин към следващия хоризонтален ред дупки.
Можете също да облечете с фигурни кънки „светкавици“. Той е не само красив, но и функционален: „светкавицата“ качествено фиксира спортното оборудване на крака.

Избираме тъкане за обувки

Разбира се, всяка от описаните по-горе опции за връзване може да се приложи към всяка двойка обувки. Но истинският перфекционист на обувки трябва да има правилата за съответствие и умело да избере метода в зависимост от вида на обувката. Следващата таблица ще ви помогне да го разберете.

Tтаблица - Съответствие на методите на връзване с типовете обувки

Метод на облицовкаМаратонки, маратонкиДерби (отворени дантелени обувки)Oxfords (дантелени обувки)Спортни обувкиДамски ботуши, над коляното, обувки с висок връхБроги (обувки с перфорация)Берца, военни ботуши
грил+------
Скрит възел++++-+-
стълбище+-----+
показ++-++++
мълния+---++-

Как да завържете красиво обувки: възли

Ако овладяването на художествените методи на дантеленето е цяло изкуство, то баналното им обвързване е умение, познато ни от ранна детска възраст.А ситуацията с необвързаните обувки изобщо е притча. И не само за бебета, но и за възрастни. Като плътно завързани, проверени, издърпани. Но той направи само няколко стъпки - и сега двата края вече висят в свободен полет. Може да се изненадате, но методите за връзване на обувки могат да бъдат много различни. Има много много от тях, като методите за подстригване на маратонки и маратонки. По-долу са само няколко от най-популярните опции.

Класически лък

Черти. Обичайният лък, който родителите ни научиха да се връзваме от детството е традиционен възел, наречен Иън. На практика всеки възрастен може лесно да го покаже. Но не всеки може да каже на теория.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Правим контур в края на дясната дантела.
 2. Правим контур в края на лявата дантела.
 3. В същото време прескачаме и двете бримки, направени една в друга.
 4. Затегнете контура, за да образувате възел.
Името Иън получи най-популярния и най-често срещан възел на обувки, благодарение на своя изобретател. Човекът, който измисли как да завърже лъка на обувките правилно и бързо, се казваше Ян.

Ian's Secure Knot: регистриран

Feature. Сайтът на Ian's Secure се отличава от своите братя с естетически вид. Акцентът му е симетрията, а основното предимство е здравината.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Оформяме контур върху едно въже, а след това точно същия цикъл на друго.
 2. Преминаваме и двете подготвени бримки през средния контур.
 3. Забавено.
Преведено на руски, името на сайта звучи като „безопасен сайт на Ян“ - след името на неговия изобретател.

Двоен възел: Двоен

Черти. Името на сайта се превежда на руски като „двойно“. Той е груб на външен вид, леко обемист.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Формираме редовен, стандартен възел.
 2. Правим бримките малко по-дълги от обикновено.
 3. Завързваме още един абсолютно същия възел.

Възел с две бримки: деца

Черти. Смята се, че този конкретен метод за връзване на ботуши или маратонки е най-лесният за овладяване на по-младото поколение. Второто име на възела е „заешки уши“.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Правим контур на едното въже, а след това подобен контур на другото.
 2. Преминаваме един подготвен контур през средния контур.
 3. Вържете и затегнете.
Често срещаната фразеология сред младите хора „обувки в чаша“ означава, че родителите са у дома.

Двуетапен възел: сложен

Черти. Този възел може да се нарече красив само с голям участък. Причината е липсата на симетрия. Въпреки това с него наистина можете плътно да завържете дантелите на маратонките, за да не ги връзвате отново след известно време.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Оформяме контур в единия край на въжето.
 2. Осигуряваме образувания контур с втория край на дантела.
 3. Прекарайте автоматично образувания втори контур в средата.
 4. Забавено.
 5. Осигуряваме първия край с втория край на дантела.
 6. Преминаваме първия край в получения контур.
Stage Knot - начин да се уверите, че връзките не се развързват. Дори и да дръпнете една дантела, възелът ще остане здрав. Само една част от него ще бъде необвързана, а не цялата единица.

Възел на хирурга: хирургически

Черти. Възелът е прост в изпълнение и много силен.

Алгоритъм за изпълнение

 1. Формираме стандартен възел.
 2. Повторете левия край в контура.
 3. Забавено.
Изненадващо е, че средно време през целия живот средният човек завързва възел на обувки повече от 12 000 пъти.

Да облечете без обвързване

Ако възелът на обувките пречи на живота, можете да използвате метода на връзване без лък. Обувките на венците могат да се справят максимално добре със задачата. Това е проста и сигурна поправка на краката за връзване на обувки за бягане без връзване. Просто поставете лентите в дупките и се приспособявайте към силата на звука, като използвате специални крепежни елементи.

Теоретично, чифт обувки с 12 дупки могат да бъдат завързани по два трилиона различни начина. Превръщането на обикновените обувки в ярък акцент на изображението е лесно. Основното нещо е да не бъдете твърде мързеливи и да отделите малко време за развитието на сръчност и сръчност при формирането на възли и шарки.Оригиналното завързване на обувки носи сериозно, а резултатът кара минувачите с ентусиазъм да закръглят очите си.

Статията е актуализирана: 28.04.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (36 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Салати със скариди: 6 рецепти - с рукола и череша, с калмари, с авокадо, с ананас и други

Пилешки рецепти 🍲 как да готвя пилешко, бързо и лесно стъпка по стъпка рецепти със снимки

Полок със зеленчуци по стъпка по стъпка рецепта 🐟 със снимка

Подготовка за зимата стъпка по стъпка рецепта със снимка

красота

мода

диети