Правилно хранене

Витамини от група В: съдържание в продукти, симптоми и опасност от дефицит

Списък на храни, богати на витамини от група В. Роли B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 и B12. Дневни помощи за деца и възрастни. Причини и признаци на дефицит. Ефектът на съединенията върху състоянието на кожата и косата, нервната система, лигавиците.

Терапевтична таблица номер 9: правилната диета при диабет и други метаболитни нарушения

Пример за меню за терапевтична диета № 9 (таблица за лечение номер 9). Захарен диабет и други показания за целта на диетата. Разпределение на протеини, въглехидрати, мазнини и фибри. Ролята на хранителните вещества. Прием на калории, консумация на вода.

Лечебна таблица № 6: Цел на целта и меню за пример

Пример за меню за терапевтична диета № 6 (таблица номер 6). Ефективност при нарушения на метаболизма на солта. Ефектът на диетата върху тялото. Съдържание на калории, BJU, препоръчителни и забранени продукти.

Менюто за диета със 7 венчелистчета за всеки ден: плюсове, минуси, ефект и опасност за здравето

Подробно описание на диетата със 7 венчелистчета. Разлики от 6-те венчелистчета. Подробно меню. Нормите за употреба на храна в риба, зеленчуци, пиле, зърнени храни, извара, плодове и дни за пиене. Очаквания водопровод. Противопоказания и рискове.

Диета при диабет: сортове, правила и характеристики на неговото съответствие

Диета при диабет. Правилата на хранене при заболявания от първи и втори вид. Характеристики на патологията на диета терапия по време на бременност. Изчисляване на хлебни единици. Списъци на забранени и разрешени продукти. Примерно меню.

Годжи Бери: как да приемате суперхрана за отслабване, подмладяване и възстановяване

Ползите и вредите от годжи бери. Съставът и свойствата на суперхрана. Мнения на експерти относно лечебния потенциал на плодовете. Роля в отслабването. Ефективен при проблеми с косата и кожата. Начини на приложение. Противопоказания.

Диета при панкреатит: хранителни особености при остро и хронично възпаление на панкреаса, разрешени и забранени храни

Пример за меню за диета с панкреатит. Забранено и разрешено при възпаление на продуктите на панкреаса. Разлики в храненето в остри, хронични стадии и усложнения от други органи.

Терапевтична таблица № 1: разрешени и забранени ястия, пример за седмично меню

Пример за седмично меню на терапевтична диета номер 1 (таблица за лечение номер 1). Ефективност при гастрит и язви. Списъци на разрешени и забранени продукти. Съдържание на калории, BJU, размер на порцията и схема на хранене. Отзиви.

Продукти, съдържащи глутен: списък, измислени и реални рискове от тяхната употреба

Списък на продуктите, съдържащи глутен. Истинска и далечна вреда на глутена, неговият ефект върху човешкото тяло. Необходимостта от безглутенова диета. Храната "без" от спорното вещество.

Зехтин: полезни свойства, противопоказания, употреба за здравословни и козметични цели

Ползите и вредите от зехтина. Видове, правила за избор и съхранение на продукта. Лекарствена употреба отвътре и отвън. Роля в отслабването. Козметични процедури за лицето, ръцете, косата и тялото.

Диета за хипертония: ефектите на солта, мазнините и въглехидратите, примерно меню

Пример за меню за диета при хипертония. Целите и правилата на диетата. Ефектът на солта върху кръвното налягане. Характеристики на храненето при I, II и III степен на заболяването. Забранени и разрешени ястия. DASH диета

ZhKB диета меню за жлъчнокаменна болест, която не може да се яде по време на обостряне, рецепти

Пример за меню за диета при холелитиаза. Цел на таблицата номер 5. Разрешени и забранени ястия. Режим за пиене. Ролята на алкални продукти и магнезий. Хранене по време на обостряне. Диета преди и след операция.

Диета при колит: меню за различни прояви на възпаление на дебелото черво

Характеристики на диетата при колит със запек, диария и подуване на корема. Основните принципи на клиничното хранене. Препоръчителни и забранени продукти. Най-добрите начини за готвене. График на хранене, обслужващи обеми.

Диета за уролитиаза при жени: как да се направи меню за различни видове калкули, хранителни характеристики на бременни пациенти

Диета при уролитиаза при жени и мъже. Пример за седмично меню. Разрешени и забранени храни за различни видове камъни в бъбреците. Хранене за ICD при бременни и кърмещи жени. Диета терапия при съпътстващи заболявания.

красота

мода

диети