Европейска технология за педикюр: сух метод и SPA метод

Европейският педикюр е популярна техника за грижа за кожата на краката и ноктите. Какви са неговите предимства? Какви видове има? Какви са особеностите на всяка техника? Ние анализираме подробно европейския педикюр: подробности за технологията и производителността в нашия преглед.
Педикюр за крака

Най-важното предимство на европейския педикюр е неговата безопасност, която позволява да го препоръчате на хора с диабет, наличието на кожни заболявания на краката или склонност към гъбични инфекции. Традиционно се противопоставя на хардуерна техника, въпреки че една от разновидностите на тази хигиенна процедура включва използването на специална машина. Във всеки случай, сравнявайки европейските и хардуерни методи с класическите, можем да заявим нежния им ефект, липсата на риск от наранявания и инфекции.

Характеристики на процедурата

 • Европейската технология елиминира използването на ножици и остриета, поради което се нарича необработена. Ефективността на премахване на грубата кожа и мазоли със сигурност е по-ниска, отколкото при класически педикюр. Но няма риск краката да болят след лечение или ще започне възпаление.
 • Има 3 вида оборудване: сух педикюр, SPA (или мокро), хардуер. Сухият е признат за по-ефективен: при правилно изпълнение той осигурява дълготраен резултат, поради което се препоръчва да се повтаря два пъти месечно, а след постигане на очаквания ефект - 1 път на месец. Намокрете веднъж седмично.
 • Европейският педикюр, независимо от техниката на изпълнение, изключва механичното отстраняване на кожичките, Това е основната му особеност - благодарение на специална обработка кожата на 6 сесии практически престава да расте обратно, което прави пръстите да изглеждат добре поддържани и спретнати по-дълго. Липсата на кутикула осигурява други предимства, например, изчезва бурът и свързаното с него окологъбично възпаление.

Евро педикюр в 6 стъпки

Техника на изпълнение

Вкъщи можете да направите сух педикюр за 50 минути. Не е необходимо да изпарите краката във вода, което елиминира риска от гъбички. Техниката е следната.

 1. Отстранете стария лак - изхвърлете средствата с ацетон, които стимулират чупливите нокти и изсушават кожата на пръстите. Изберете течност без ацетон.
 2. Нанесете омекотител върху кутикулата. При различни производители може да бъде под формата на крем или гел, със или без четка. Принципът на действие на всички средства е подобен: те разтварят мъртвите клетки на обраслата кожа, така че не е необходимо да се отреже и няма риск от увреждане на живата тъкан.
 3. Дръжте продукта според инструкциите (обикновено 5 минути са достатъчни). Използвайте дървена шпатула, за да избутате останалата част от кутикулата към основата на нокътя. Козметиците препоръчват оранжеви раменни остриета, които избягват наранявания в тази нежна зона на краката. Ако пръчката от портокаловото дърво не може да бъде намерена, вземете друго, но също дървено. Не използвайте метални остриета, които причиняват микротравми и създават условия за развитие на възпаление.
 4. Смелете нокътната плоча с полиращ файл. Така я спасявате от ненужното "облекчение".
 5. Смелете ръба на нокътя с диамантен файл, придайте му форма. Идеално е да оставите върха на нокътя с дължина 3 мм и ръба да е равномерен, тъй като той е заоблен, за да може да нарасне в кожата.
 6. Нанесете омекотяващ крем или професионален препарат за отстраняване на стъпалата, поставете по-дебел слой върху втвърдените зони. Оставете за 30 минути, за да подобрите ефекта, увийте краката с найлонов плик и кърпа.
 7. Третирайте омекотената кожа с шлифовъчен файл или пемза.Металните скрепери с мини остриета, които се използват в професионалната практика, работят добре. Те могат да дадат ефекта на гладки пети много бързо, но трябва да се използват с повишено внимание и само в грапави участъци. Разтрийте ги, докато гъделичка твърде много. Не използвайте поскъпване допълнително върху нормалната кожа на краката, тъй като има риск от увреждане.
 8. Обезмаслете нокътните плочи, което може да се направи с алкохол или средство за отстраняване на лак за нокти. Нанесете хигиенно покритие или лак от любимия си цвят. Завършете сухия педикюр с фиксиращ лак за нокти, за да го запазите по-дълго привлекателен.

Европейски СПА и хардуер за педикюр

Тези технологии са модерни „миксове“ на истински европейски педикюр. Така SPA техниката ще ви позволи да отпуснете и да освободите стреса от краката в допълнение към лечението на краката. А хардуерът се изпълнява с минимални физически усилия, защото машината работи вместо вас.

Стъпка по стъпка СПА педикюр у дома

СПА оборудване

 1. Отстранете стария слой на ноктите, поставете краката си във вана с топла вода за 20 минути. Можете да добавите към него ароматно масло или шампоан, които ще помогнат на кожата ви да омекне.
 2. След банята избършете кожата суха, преместете кутикулата далеч с дървена шпатула.
 3. Придайте на ноктите ви вид, от който се нуждаете: използвайте пинсети, за да намалите дължината им, и пила, за да създадете форма. Полирайте самата плоча с меко шлайфане.
 4. Третирайте краката и петите си с ексфолиант, за да премахнете старата кожа, внимателно масажирайте, отстранете продукта с влажна кърпа. Нанесете подхранващ крем или масло.
 5. Обезмаслете ноктите преди да нанесете лак, завършете педикюра с красив, светъл нюанс.

Момичето обработва кожата на петите с машина за педикюр

Хардуерна технология

 1. Третирайте кожата с дезинфектант, използвайте средство за отстраняване, за да я омекотите. Избършете всички остатъци с тъкан.
 2. Изберете подходящите съвети за грубата кожа на петите и външната повърхност на стъпалата, разпечете ги, след това повърхността на стъпалото, кутикулата и самите нокти. Целият процес на смилане отнема до 10 минути.
 3. Нанесете овлажнител, след което лакирайте ноктите си.

Във всеки случай европейският педикюр ще осигури нежна грижа, а краката ще запазят привлекателност и нежност за по-дълго.

Статията е актуализирана: 28.04.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (34 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Притчи за ревност ✍ 50 най-добри думи за гняв, завистливи очи, деца, неприятности, зло

Диета с диня: меню, рискове, прегледи и резултати

Кебап в казан у дома: 🍢 стъпка по стъпка рецепта със снимки

Мохито по стъпка по стъпка рецепта със снимка

красота

мода

диети