Цитати от книги80 интересни афоризма със значение

Тук можете да намерите цитати от книги за любовта. Събрахме красиви линии, пасажи и фрази от произведения и филми. Интересни думи със значение са подходящи за всеки повод. Информация за цитати за любов от книги се събира на този сайт.
Тук можете да намерите цитати от книги за любовта. Събрахме красиви линии, пасажи и фрази от произведения и филми. Интересни думи със значение са подходящи за всеки повод. Информация за цитати за любов от книги се събира на този сайт.
 1. Няма да мисля за това днес, ще мисля за това утре. (Маргарет Мичъл).
 2. Разбира се, не можах да я убия, както някои очакваха. Аз, видите ли, я обичах. Това беше любов от пръв поглед, от последния поглед, от вечния поглед.
 3. Дебелото щастие от първата любов е уникално. (В. Набоков).
 4. Промяната на пейзажа е традиционна заблуда, при която обречената любов и неизлечима консумация консумират. (В. Набоков).
 5. Цялото многообразие, цялото очарование, цялата красота на живота е изградена от сянка и светлина. (Л. Толстой).
 6. Паметта възкресява всичко, освен миризмите, но нищо не възкресява миналото толкова пълно, колкото миризмата някога се свързва с него. (В. Набоков).
 7. Книгите, които обичате, трябва да се четат с трепет и без дъх наслада.
 8. Елипсата е отпечатъците на върха на миналите думи. (В. Набоков).
 9. Щастието няма утре; той няма вчера; не помни миналото, не мисли за бъдещето; той има подарък - и това не е ден, а миг. (И. Тургенев).
 10. Приемайки себе си такива каквито сме, губим надежда да станем това, което трябва да бъдем. (Д. Фоулс).
 11. Да съдите себе си е много по-трудно от другите. Ако можете сами да прецените правилно, значи сте наистина мъдър. (А. дьо Сент-Екзюпери).
 12. Този, който иска да се задържи, губи. Тези, които са готови да пуснат с усмивка, се опитват да го задържат. (Е. Ремарк).
 13. Там, където съдбата има свои причини, човек без въображение ще открие само злополука. (М. Леви).
 14. Този, който иска да се задържи, губи. Тези, които са готови да пуснат с усмивка, се опитват да го задържат. (E.Remark).
 15. Ако не виждате изход, направете го нелогично, това ще бъде изходът. (Коко Шанел).
 16. Трябва да се обичате и да хвалите себе си. Да не поверявам такъв отговорен въпрос на непознати. (М. Фрай).
 17. Струваше ми се, че една жена не трябва да казва на мъж, че го обича. Нека светещите й щастливи очи говорят за това. Те са по-красноречиви от всякакви думи (Е. Ремарк).
 18. Ако сте родени без крила, не ги спирайте да растат. (А. Гвидел).
 19. Ако момиче дойде на красива среща - кой ще се разстрои, че закъсня? Никой! (Д. Селинджър).
 20. Когато наистина обичам някого, никога не наричам никого неговото име. Това е като да даваш на другите някакъв човек, когото обичаш. (О. Уайлд).
 21. Само нещастните знаят какво е щастието. Щастливецът усеща радостта от живота не повече от манекен: той само демонстрира тази радост, но тя не му е дадена. Светлината не свети, когато светлината. Той свети в тъмнината. (Е. Мария).
 22. Минете ни и ни прости нашето щастие! (Ф. Достоевски).
 23. Бях готов да обичам целия свят - никой не ме разбра: и се научих да мразя. (М. Лермонтов).
 24. Аз съм достатъчно горд, че знам нещо, за да призная скромно, че не знам всичко. (В. Набоков)
 25. Може би е по-добре да не виждаме живота такъв, какъвто е, да си затворим очите и да се забавляваме. (Р. Бредбъри, „451 градуса по Фаренхайт“).
 1. Всяка гадана гатанка изглежда поразително лесна. (Д. Толкин „Властелинът на пръстените“).
 2. Всички важни неща на този свят са направени от истина и радост, а не от плат и стъкло. (Р. Бах) „Няма далечни места“).
 3. Миналия път казах, че те харесвам. Необходимо беше да бъда по-решителна и да кажа, че те обичам. (Д. Кийс „Цветя за Алгернон“).
 4. Това обаче е особеност на звездното небе: всеки, който го гледа, има болка в сърцето. Може би наистина идваме отнякъде оттам? (B.Акунин "Нефритен броеник").
 5. От време на време трябва да казвате глупави неща, това помага да се създаде топла, приятелска атмосфера. (М. Фрай „Лабиринти на ехото“).
 6. Нищо не се е променило. Тълпи от непознати са наоколо и всички ви учат какво да правите. И всички докато лъжат. (Р. Мураками, „Деца от бюрото за ляв багаж“).
 7. Когато гледате морето дълго време, започвате да пропускате хора, а когато гледате хората дълго време - към морето. (Х. Мураками „Слушай песента на вятъра“).
 8. Нежност във вас - като в онзи шибан кактус. (Du Fowles "Mantissa").
 9. В края на краищата любовта е нещо, което трябва да научите, това, което трябва да практикувате. Освен това любовта е нещо за кражба. Ако не открадвате малко време и енергия от себе си всеки ден за любов, няма да се получи любов. (М. Павич „Мушката“).
 10. „Значи тъгата е мястото?“
  - Да. Понякога хората живеят там години наред. (Е. Гилбърт „Яж, моли се, любов.“)
 11. По-добре е да оставим хората да бъдат такива, каквито са, отколкото да ги приемат за такива, каквито не са. (И. Ялом „Шопенхауер като лекарство“).
 12. Без да знаете миналото, не можете да обичате настоящето, мислите за бъдещето. (С. Михалков, „Всичко започва от детството“).
 13. "Пожелавам ти толкова щастие, колкото заслужаваш." Все още се питам дали е искала да ми каже отвратително или не. (М. Хуелбек „Възможност на острова“).
 14. Удивително е колко лесно е да откажете това, което смятате вчера, че е невъзможно да се разделите. (E.Remark. „Време е да живеем и да умраш“).
 15. Ако дишате неравномерно над всички, не е достатъчно кислород. (Д. Фоер. „Пълно осветление“).
 16. Знаете ли какво е чар? Способността да усетите как ви казват „да“, въпреки че не сте поискали нищо. (А. Камю „Падането“).
 17. Любовта на хората приемаше такива вулгарни форми и се свеждаше само до ежедневно удобство, до малко забавление. (А. Куприн „Нарна гривна“).
 18. От факта, че човек умря, не можеш да спреш да го обичаш, по дяволите, особено ако беше по-добър от всички живи, нали знаеш? (Д. Селингер „Ловецът в ръжта“).
 19. Книгите са като огледала: те отразяват само това, което е в душата ви. (К. Р. Сафон, „Сянка на вятъра“).
 20. Усмивката му можеше да отвори вените на китките му. (Р. Бредбъри, „Смъртта е самотно нещо“).
 21. Нашите чувства също са полезни, ако не бързаме с тях. (Л. Стърн „Сентиментално пътешествие“).
 22. „Който е предопределен да се срещне с нас в живота, със сигурност ще се срещнем с тях, без значение колко сложни и далечни пътища поемат“, имаше сдържан отговор, „и тъй като ни е предопределено да действаме с тях или с тях с нас, всичко ще бъде свършено“. (К. Дикенс „Малкият Дорит“).
 23. Колко лесно преценяваме хората, чиито дрехи не харесваме. (Е. Райс, „Портата към рая“).
 24. Основната причина за човешките грешки е постоянната борба на сетивата с ума. (Б. Паскал „Мисли“).
 25. Винаги ми се струва, че нашите взаимоотношения са като химическа реакция: те сякаш са независими от нас и извън нас. Чертеж, който се очертава сам. (Х. Кортазар „Игра на хъшовете“).
 26. Жестокостта като цяло е отвратителна. И безпричинната жестокост е неморална два пъти. (А. Алексин, „Късно дете“).
 27. Има две лекарства за всички проблеми - време и мълчание. (А. Дюма „Граф на Монте Кристо“).
 28. Аз съм обикновен човек с обикновени мисли и съм живял най-обикновения живот. Няма да ми издигнат паметник, името ми скоро ще бъде забравено и въпреки това познавах любовта и това е достатъчно за мен. (Н. Искри "Дневникът на паметта").
 29. Музиката е чудесен начин да изтриете мислите, лоши и не толкова, най-добрите и най-древните. (М. Петросян „Къщата, в която”).
 30. Като цяло ми се струва, че твърде силните емоции изгарят нещо в човек. Ако сте обичали твърде много, не можете да обичате повече. (Г. Харисън „Раждането на стоманен плъх“).
 31. Докато се смеем, при нас всичко е наред. (С. Белоу „Дарбата на Хумболт“).
 32. Напролет от опит знам, че става все по-добре: имам повече сили и искам да живея отново. (I.Noll "Прохладна вечер диша").
 33. Изкушението на книгите не може да бъде преодоляно. (М. Зузак „Крадецът на книги“).
 34. В крайна сметка не можете да върнете загубеното. Целият живот е невъзможно да се мисли само за това, което би могло да бъде. (К. Ишигуро „Останалата част от деня“).
 35. Докато започнете да се движите, животът около вас също ще се движи. (К. Панкол, „Крокодил с жълти очи“).
 36. Две неща в живота на жената са абсолютно неизбежни - появата на прах върху мебелите и разочарованието при мъжа. (А. Квалие „Малката принцеса“).
 37. Силните хора винаги са прости ... Това е тяхната сила. (А. Толстой „Разходка из агонията“).
 38. Хората все още са интересни създания. Възпитани сме от майки и бащи, играем в двора с момчета и момичета, приятели сме с братя и сестри и тогава изведнъж един напълно чужд човек става най-близкият. Толкова близо, че дори спиращо дъха. (Е. Сафарли „Ако знаеш“).
 39. Докато той четеше, аз се влюбих - както обикновено заспиваме: бавно, а след това всички наведнъж. (Д. Грийн „Обвини звездите“).
 40. Онези, които не искат зло, нараняват по същия начин като тези, които желаят. (О. Хъксли, „О, смел нов свят“).
 41. Най-добрите мисли идват в най-невероятните моменти. (Р. Бах, „Мостът през вечността“).
 42. Всички сме лъжци, когато се възползваме от това. (К. Фънк "Inkheart").
 43. Като цяло не можете да бъдете страхливец. Ако трябва да дадеш на някого в лицето и го искаш, трябва да победиш. (Д. Селинджър „Ловецът в ръжта”).
 44. Хората просто не разбират колко са щастливи. Докато това щастие не бъде отнето. (В. Пелевин „Числа“).
 45. Има толкова много неща за мислене. Защо да се занимавате с нещо, което не можете да върнете - трябва да помислите какво друго може да бъде променено. (М. Мичъл, „Отнесени от вятъра“).
 46. Давем се сама и за първи път в живота ми се струва, че не мога да плувам навън. (Марк Леви „Къде си?“).
 47. Такъв е човекът: в действителност той лекува само онова, което му е взето. (Е.Ремарк. „Черният обелиск“).
 48. Обичате да казвате истината за другите - защо не обичате да чувате истината за себе си? (М. Мичъл, „Отнесени от вятъра“).
 49. Има обаче нещо, което принадлежи само на мен и ще остане с мен завинаги. Това са моите спомени. (С. Ахерн, "Не вярвам. Не се надявам. Обичам.")
 50. Легло, приятелю, е целият ни живот. Раждат я, обичат я, умират от нея. (Г. Мопасант, „Легло“).
 51. Само смъртта е непоправима. (Е. Хемингуей „Почивка, която винаги е с теб“).
 52. В сърцето си знаеше, че нищо страшно няма да й се случи. Тя няма да загуби ума си и да се самоубие. Един ден ще дойде денят, когато тя отново ще се почувства щастлива. Необходимо беше само да се доживее до този ден. (С. Ахерн „С. Обичам те“).
 53. Трудно ни е да разберем, че другите са просто хора като нас. Ние или ги идеализираме като богове, или ги презираме като животни. (Д. Грийн. „Хартиени градове“).
 54. Ако наистина искате да станете светски човек, трябва или да сте глупави, или да се научите да мълчите. (О. Мирбо, Дневникът на прислужницата).
 55. Въображението беше това, което я спаси. Въображение, което може да отведе до всяко място на земята ... Скоро тя откри друг начин да преодолее безкрайния мрак на живота си: света на книгите (С. Шелдън: „Страхуваш ли се от тъмнината?“).
Четете цитати за любовта от книги. Много цитати от класиката. Дръжте себе си и любимите си литературни текстове винаги под ръка. Красивите цитати от книги за любовта могат да бъдат използвани като статуси. Информация за котировки изтеглете на сайта. Намерете известна оферта и я изпратете на приятел.
Статията е актуализирана: 27.08.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

По какъв начин близнаците се различават от близнаците, зачеването и образованието

Палачинки с просо каша: стъпка по стъпка 🥞 рецепта със снимка

Финландска супа със сметана по стъпка по стъпка рецепта със снимка

Леща и картофена супа: стъпка по стъпка 🍲 рецепта със снимка

красота

мода

диети