Кое е по-добре: класически или хардуерен педикюр? Отзиви, предимства и недостатъци

Кой педикюр е по-добър - хардуерен или класически? Какви са недостатъците на всеки метод? И какви са ползите? Какви фактори са важни, за да вземете предвид при избора си? Сравнете 2 най-популярни техники за стъпалата и ноктите, използвани в козметологията.
Френски педикюр

Изберете техника за педикюр, базирана не на материалните възможности, а на здравето, съветват експертите. В края на краищата всяка процедура е сходна с медицинската намеса: тя е предназначена за премахване на проблеми, но може да доведе и до тях. Кой е най-добрият начин и от какво да се страхуваме?

Характеристики на класическия педикюр

Тази техника е "стара колкото света". Тя е собственост на всички, без изключение майстори на ноктите, тъй като именно от нея започва обучението на всеки професионалист. Нарича се още класически подрязан педикюр. И в това име - цялата същност на метода.

Класическият педикюр включва изпаряване на кожата на краката и допълнително премахване на всичко, което се е появило върху тях ненужно: мазоли, мазоли, груба кожа на петите - всичко се почиства с твърди абразиви и се отрязва със специални инструменти (остриета, ножици). В резултат кожата наистина става гладка, проблемните зони изчезват от краката. Предимството на технологията е нейната абсолютна наличност: такъв хигиеничен педикюр може да се направи във всеки салон за красота и на най-достъпната цена.

Краката в сапунена пяна с розови листенца

недостатъци

  • След процедурата има усещане за "тънка кожа". Грубите участъци се отстраняват наведнъж, без постепенно излагане. Това може да причини дискомфорт в първите дни след педикюра.
  • Болезненост. Вероятно при отстраняване на дълбоки мазоли, мазоли от големи повърхности. Каквото и да ви каже господарят, той не може да гарантира, че всичко ще бъде направено без болка! При използване на режещи инструменти винаги съществува риск да се удари малко повече кожа, отколкото е необходимо, да се отреже слой не само от кератинизирана кожа, но и на живо.
  • Вероятност от заразяване. Поради изрязването на кутикулата, грубата кожа, стъпалата стават беззащитни срещу бактерии, мръсотията може да попадне в невидими рани на окото (особено през лятото). Дори дезинфекцията след процедурата не ви предпазва напълно от този риск. Ето защо класическият педикюр е строго забранено да се прави за хора с диабет, чиито крака имат намалена чувствителност, а с рани тъканите лекуват за много дълго време. Не се препоръчва за възрастни хора, както и за страдащи от сърдечни и съдови заболявания поради използването на технологията за пара.
  • Краткотраен резултат. Казват, че е препоръчително да се прави класически педикюр всяка седмица. Наистина е така. След отрязване на грубите кожни участъци те започват активен растеж на нови клетки, които са склонни да запълнят получените „пропуски“. Затова след седмица кутикулата се появява отново, а мазолите се оформят в позната форма. Не мислете, че това се дължи на непрофесионализма на господаря. Въпросът е в характеристиките на нашето тяло.

Крака на диви цветя и трева.

Характеристики на хардуерния педикюр

Има отзиви за сухите хардуерни педикюри, както от клиентите на салоните, така и от самите майстори са напълно различни. Техниката на нейното изпълнение включва използването на специални машини, които са полирани напълно различно от това как се правят ръчни триони и скрепери. Освен това човек ръчно не е в състояние да осигури подобен ефект - това е невъзможно физически. Факт е, че всяка мелница, инсталирана на професионална машина, се върти със скорост 30-50 хиляди оборота в минута. Можете ли да работите с редовно смилане в този режим?

Процес и резултат на хардуер педикюр

Ползите

  • Не изисква задушаване. Продължителността на директната обработка на краката с резачки е 5-10 минути, останалото време се дава за дезинфекция, омекотяване, овлажняване на кожата.
  • Тя не е травматична. Фрезите не отрязват кожата, а я премахват постепенно, почистват кератинизираните участъци, равномерно ги отлепват. Всъщност същият процес на замяна на старите клетки с нови, само много по-бърз.
  • Осигурява дълготраен резултат. Поради факта, че кожата не е наранена или отрязана, тя не започва да расте отново интензивно. Следователно правенето на хардуерни педикюри дори в началния етап е достатъчно на всеки 2 седмици. И след като поддържате постоянен ефект, можете да получите достъп до него веднъж месечно.
От недостатъците трябва да се отбележи висока цена. Но дали е толкова висока, когато става въпрос за рискове за здравето ви? Или елементарна безболезненост по време на процедурата?

Многоцветен маникюр и педикюр.

Изборът между два метода

И така, какво да изберете: хардуер или класически педикюр? Използвайте следните съображения.

  • Ако има проблеми с краката, спрете изключително на хардуера. Паренето в гореща вода е забранено при разширени вени и тромбоза, а при диабет е строго забранено да се допускат наранявания на кожата. Действайте по подобен начин при наличие на гъбички по краката: с помощта на хардуерно шлайфане можете внимателно и внимателно да премахнете засегнатата повърхност на ноктите, поради което времето за лечение се съкращава и краката бързо стават здрави.
  • Ако се притеснявате за здравето, обърнете се отново към хардуера. Факт е, че при тази техника не се появяват наранявания на кожата и дори при липса на цялостна дезинфекция на резачите, няма риск да „вземете“ нещо неприятно. Рендетата, използвани в класическия педикюр, никога не се стерилизират, защото по принцип е невъзможно да се направи това.
  • Ако искате да се отпуснете и просто да се насладите на почивката си по време на процедурата, изберете класически педикюр, но със SPA елементи. Хидратиращият и масажът ще бъде едновременно полезен и приятен.

И така, кой педикюр е по-добър: хардуерен или класически? Прегледите ви позволяват да направите индивидуален избор въз основа на вашето здравословно състояние и вашите предпочитания за процедурата.

Статията е актуализирана: 28.04.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (32 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Палачинки с шунка и сирене: стъпка по стъпка рецепта със снимки

Говеждо Азу в бавна готварска печка: класическа и лека рецепта

Пица карбонара: стъпка по стъпка рецепта със снимки 🍕

красота

мода

диети