Как да изберем машина за педикюр: 7 съвета от подолог

Как да изберем устройство за маникюр и педикюр за дома? Каква мощност и с какви функции? Трябва ли да си купя машина „по-скъпа“ или да обърна внимание на домакинските устройства?
Устройството за маникюр и педикюр VITEK-VT2204x78

Правенето на хардуерни педикюри у дома самостоятелно, без посещения в салони за красота - е невероятно привлекателно решение. В допълнение към ползите и относителната простота на процедурата има и още един плюс - спестяване! Похарчете пари за машина за хардуерен маникюр и педикюр само веднъж. И тогава можете да го използвате с възможно и главно, като се грижите за салон. Така ли е? Устройството за маникюр вече може да се купи без проблеми на всяка марка и на достъпни цени.

Разликата между домашен хардуерен педикюр и професионалист

Всъщност те не са по-различни. Но само ако спазвате 2 условия.

 1. Овладяване на техниката. Препоръчваме ви да прочетете внимателно инструкциите, които се доставят с всеки комплект оборудване за педикюр у дома. От него можете да научите много полезни неща: например с каква скорост е необходимо да обработвате определени зони, кои дюзи са подходящи за нокти, полиране на токчета и мазоли. Няма да е излишно да гледате видео за това как да извършите процедурата в салоните, да се запознаете с опита на майсторите. Колкото повече теория научите в началото, толкова по-полезно ще бъде вашето устройство за педикюр за вас у дома.
 2. Закупуване на допълнителни фрези. Нито едно устройство за педикюр, прегледите на което го характеризират като висококачествено и ефективно, не съдържа пълен набор от необходими дюзи. Тъй като всички модели са универсални, тоест създадени за широк кръг потребители, те са оборудвани с универсални дюзи. По принцип това е няколко резачки за краката и същото за ръцете. Ето защо, не бъдете жилави веднага, за да закупите допълнителни фрези: за петите е по-добре да използвате диамантени мелници, за мазоли - керамични, а самите нокти трябва да бъдат полирани със силикон.

Педикюрни машини: STRONG-207A-120, Vitek-SPА-VT-2209

7 правила за избор. Коя кола е по-добра

 1. Не е нужно високопроизводително салонно устройство (да не се бъркате с професионално). Те винаги са с големи размери, благодарение на увеличения калъф, те включват прахосмукачка, която засмуква частици от кожата и ноктите и е защитена от прегряване. Но тези функции са важни, ако това устройство работи от сутрин до вечер и обслужва десетки клиенти всеки ден! Професионална машина за маникюр и педикюр ще ви подхожда. Как да го изберем и как се казва добра машина? Обърнете внимание на компактните модели от известни производители. Сред такива марки са ROWENTA (например модел MP-7010 F0), Vitek (устройство SPA VT-2209), Zepter (устройство Vital System). Добре доказани машини Victory, Strong.
 2. Устройството трябва да е леко. Отегченото боравене ще бъде неудобно, ръцете ще се уморят. Оптималното му тегло без захранване трябва да бъде 150-200 g.
 3. Диаметърът на дръжката е малък, така че да може да бъде здраво в дланта на ръката ви. Това е важно за контролиране на интензивността на въздействието върху стъпалата, защото прекомерният натиск може да нарани кожата и ноктите.
 4. Удобен шнур със средна дължина. Няма да се бърка по време на употреба.
 5. Обърнете внимание на устройства с мощност от 35 вата или повече. По-малко мощните устройства ще се справят добре с маникюра, но когато се опитате да полирате грубата кожа на краката, те бързо се прегряват и изключват. Добрите машини въртят фрези със скорост 35 хиляди оборота в минута, което осигурява висококачествено почистване на кожата и лесна обработка на ноктите. По-мощните устройства (до 50 вата) правят около 50 хиляди оборота в минута. Опитните практикуващи педикюр, които практикуват обслужване на клиенти у дома, предпочитат да работят с такива хора.
 6. Пояснете способността за управление на скоростта на въртене на дюзата. Това е изключително важно, докато само се учите как да правите хардуерни педикюри. За да не си навредите в началото, използвайте нежни режими. След като овладеете техниката, можете да работите доста професионално.
 7. Посочете вида на закрепване на резачите. Магьосниците избират устройства, в които промените на дюзите се правят възможно най-бързо. В такива случаи е достатъчно да завъртите главата на резачката и той може лесно да се отстрани. В бюджетните модели трябва да се използва специален ключ за смяна на фрезата. Това не влияе на параметрите на работа, става въпрос за удобство. Разбира се, в салон е изключително уморително да сменяте резачите с ключ (в края на краищата за една процедура трябва да използвате 5-6 дюзи). Но за един дом това може да не изглежда толкова важно ...

Педикюрни машини: RowentaMP7010FO, Vital-System

Правила за работа и грижа за машината

Когато проблемът с избора на машина за педикюр е решен, трябва да се внимава да го използвате правилно. За да служи дълго време, следвайте тези съвети.

 • Избягвайте натиск върху стъпалото по време на работа. Така можете да повредите кожата и самото устройство. Най-често главата на дръжката се огъва, което прави използването му изключително трудно. Тъй като всяко устройство е проектирано за нежно и ефективно излагане, не трябва да се прилага физическа сила.
 • Внимателно сменяйте дюзите. Не забравяйте да използвате ключа, ако такъв се предлага в комплекта. Опитайте да не повредите монтажа, в противен случай ще трябва да се разделите с устройството.
 • Ако използвате машина за домашен педикюр с прахосмукачка, няма нужда да я почиствате. Ако няма издухване на нечистотии, внимавайте да премахнете частиците от кожата и ноктите от дръжката и резачите.

Висококачествен апарат за маникюр и педикюр у дома, според прегледите, е много удобен за използване. Изберете го правилно и се грижете за краката с удоволствие! Оценката на автомобилите ще ви помогне при избора на автомобили.

Статията е актуализирана: 28.04.2019 г.
Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (40 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Как да изградите странични коремни мускули: упражнения за момичета

Тесто за пица без яйца и мая съгласно стъпка по стъпка 🍕 рецепта със снимка

Киче с пиле и гъби по стъпка по стъпка рецепта със снимка

Чебуреки със сирене стъпка по стъпка рецепта 🍕 със снимка

красота

мода

диети